Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

10.5.2010

Halvakakku

Tämä kakku tuli tehtyä hieman kiireessä ja jalka paketissa äitienpäiväksi, mutta lopputulos oli hyvän makuinen. Käytin lähes sokeritonta, pakastettua omenasosetta, ja makeus riitti oikein mainiosti.
Riittää 6-10 henkilölle.

Täytekakkupohja:
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria

Pohjan valmistus:

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota vuoka.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon varovasti haarukkavatkaimella sekoittaen.
  6. Kaada taikin vuokaan.
  7. Paista uunin alaosassa n. 20 minuuttia. Aika riippuu vuoan halkaisijasta.
Täyte ja koristelu:
2,25 dl kevytvispiä (muukin vaahtoutuva kerma käy)
1 pkt halvaa (100g)
½ prk (125g) maitorahkaa
½ prk (100g) appelsiinituorejuustoa
2 rkl hermesetas makeutusjauhetta (tai sokeria)
1½ dl omenasosetta

Kostutus:
1 dl vaaleaa mehua tai sokerivettä

Täyte ja kakun kokoaminen:

  1. Raasta halva hienoksi raasteeksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voit vatkata hieman sähkövatkaimella, että ainekset sekoittuvat kunnolla.
  4. Jaa kakku kolmeen osaan.
  5. Kostuta sokerivedellä tai vaalealla mehulla.
  6. Kokoa kakku: laita omenasosetta ja n. 1/3 täytteestä väleihin.
  7. Peitä kakun pinta 1/3 halvatäytteestä.
  8. Koristele kakku ja pursota loppu (1/3) halvasta reunoille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti