Riittää 6-10 henkilölle.
Täytekakkupohja:
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
Pohjan valmistus:
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele ja jauhota vuoka.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon varovasti haarukkavatkaimella sekoittaen.
- Kaada taikin vuokaan.
- Paista uunin alaosassa n. 20 minuuttia. Aika riippuu vuoan halkaisijasta.
2,25 dl kevytvispiä (muukin vaahtoutuva kerma käy)
1 pkt halvaa (100g)
½ prk (125g) maitorahkaa
½ prk (100g) appelsiinituorejuustoa
2 rkl hermesetas makeutusjauhetta (tai sokeria)
1½ dl omenasosetta
Kostutus:
1 dl vaaleaa mehua tai sokerivettä
Täyte ja kakun kokoaminen:
- Raasta halva hienoksi raasteeksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voit vatkata hieman sähkövatkaimella, että ainekset sekoittuvat kunnolla.
- Jaa kakku kolmeen osaan.
- Kostuta sokerivedellä tai vaalealla mehulla.
- Kokoa kakku: laita omenasosetta ja n. 1/3 täytteestä väleihin.
- Peitä kakun pinta 1/3 halvatäytteestä.
- Koristele kakku ja pursota loppu (1/3) halvasta reunoille
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti