4-5 annosta
n. 1 kg lanttua
½ l vettä
1½ tl suolaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
3 rkl siirappia
½ tl inkivääriä
½ tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
voita
Valmistus:
- Kuori ja lohko lantut.
- Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen.
- Soseuta lantut tasaiseksi soseeksi.
- Kaada kulhoon kerma ja sekoita joukkoon korppujauhot.
- Sekoittele, kunnes korppujauhot alkavat turvota.
- Lisää lanttusoseeseen turvonneet korppujauhot, muna, siirappi, inkivääri, valkopippuri ja keitinlientä niin paljon, että survoksesta tulee tasaisen pehmeää.
- Kaada seos voideltuun vuokaan.
- Voit painella lusikalla pintaan kuvioita.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
- Paista 150ºC uunissa n 1-1½ tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti