Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

20.9.2009

Sieni-perunapiirakka (alkup. ohje Raisio)

500g (1 pkt) valmista pakastepiirastaikinaa

Täyte:
3 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita (tai muita sieniä)
1 sipuli
3-4 porkkanaa
1 rkl voita tai margariinia
1 pss (500g) peruna(valko)sipulisuikaleita (pakaste)
2 valkosipulin kynttä (jos ei perun. seassa ole valkosipulia)
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)
1-2 rkl soijakastiketta
½ rkl kuivattua timjamia
½ tl mustapippurirouhetta

Voiteluun:
kananmuna


Pinnalle:
Kuorittuja seesaminsiemeniä

Valmistus:
  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leiikkaa leivinpaperista pyöreä pala irtopohjaisen vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.
  3. Hienonna sienet ja sipuli.
  4. Suikaloi porkkanat.
  5. Kuullota sipulia ja porkkanoita rasvassa muutama minuutti.
  6. Lisää perunat pienissä erissä ja paista n.5 minuuttia.
  7. Lisää sienet ja jatka kuumentamista vielä muutama minuutti.
  8. Lisää tuorejuusto, soija, timjami, pippuri ja suola.
  9. Anna seoksen jäähtyä.
  10. Kauli puolet taikinasta niin, että se riittää vuoan pojalle ja reunoille.
  11. Kaada jäähtynyt sieniseos päälle.
  12. Kauli lopusta taikinasta kansi päälle. Jos taikinaa jää, leikkaa pinnalle koristeita.
  13. Voitele pinta kananmunalla ja pistele lopuksi reikiä pintaan.
  14. Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.
  15. Paista 200 asteessa n.40 minuuttia.

1 kommentti:

Lähetä kommentti