Täyte:
3 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita (tai muita sieniä)
1 sipuli
3-4 porkkanaa
1 rkl voita tai margariinia
1 pss (500g) peruna(valko)sipulisuikaleita (pakaste)
2 valkosipulin kynttä (jos ei perun. seassa ole valkosipulia)
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)
1-2 rkl soijakastiketta
½ rkl kuivattua timjamia
½ tl mustapippurirouhetta
Voiteluun:
kananmuna
Pinnalle:
Kuorittuja seesaminsiemeniä
Valmistus:
- Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leiikkaa leivinpaperista pyöreä pala irtopohjaisen vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.
- Hienonna sienet ja sipuli.
- Suikaloi porkkanat.
- Kuullota sipulia ja porkkanoita rasvassa muutama minuutti.
- Lisää perunat pienissä erissä ja paista n.5 minuuttia.
- Lisää sienet ja jatka kuumentamista vielä muutama minuutti.
- Lisää tuorejuusto, soija, timjami, pippuri ja suola.
- Anna seoksen jäähtyä.
- Kauli puolet taikinasta niin, että se riittää vuoan pojalle ja reunoille.
- Kaada jäähtynyt sieniseos päälle.
- Kauli lopusta taikinasta kansi päälle. Jos taikinaa jää, leikkaa pinnalle koristeita.
- Voitele pinta kananmunalla ja pistele lopuksi reikiä pintaan.
- Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.
- Paista 200 asteessa n.40 minuuttia.
Uups,,, Unohdin seesaminsiemenet pinnalta:(
VastaaPoista