1 kaalinkerä
vettä
Täyte:
1½ dl linssejä (punaisia tai vihreitä)
2 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl vettä
1 sipuli
3 rkl soijaa
hienonnettua persiljaa
1 tl timjamia
1-2 valkosipulinkynttä
Paistamiseen:
1 dl kaalin keitinlientä tai veg. ruokakermaa
½-1 rkl soijaa
1-2 rkl öljyä tai voita
(2 dl pilsneriä (I olut)
Valmistus:
- Leikkaa pienellä veitsellä kaalista pois kanta.
- Keitä kaali kokonaisena pehmeäksi n. 15 minuuttia, riippuen kaalin koosta.
- Erota tämän jälkeen varovasti lehdet irti.
- Sisimmän osan kaalista, jota ei voi käyttää kääryleihin, voit valmistaa kaalilaatikoksi tai pizzasalaatiksi.
- Huuhtele linssit.
- Keitä linssejä pakkauksen ohjeen mukaa.
- Keitä myös riisit pakkauksen ohjeen mukaan
- Sekoita riisi ja linssit.
- Lisää mausteet ja puserretut valkosipulin kynnet, ja maista.
- Levitä kaalinlehdet alustalle ja laita 1-2 rkl täytettä jokaiselle.
- Käännä sivuilta lehdet yhteen ja rullaa sitten alareunasta rullaksu.
- Laita kääryleet voidellulle uunipannulle tai vuokaan.
- Sekoita kerma tai kaalin keitinliemi, rasva, soija ja siirappi keskenään.
- Kaada seos kääryleiden päälle.
- Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
- Valele pannun liemellä kääryleitä välillä.
- Voit käyttää valeluun myös pilsneriä (I olut), jolloin pinnasta tulee hieman rapeampi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti