Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

10.6.2009

Maki Sushi (Riisikäärö)

Sumeshia (Sushi-riisiä)
2 norilevää

Täyte:
1 keitetty porkkana
1/4 tuoretta kurkkua
100 g kylmäsavustettua lohta
ruohosipulia tai kevätsipulia

Valmistus:

Sumeshin valmistus: (Sushi-riisi)
2 dl japanilaista riisiä tai puuroriisiä
n. 2 dl vettä
1 rkl etikkaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa

  1. Pese riisi kylmällä vedellä kunnes vesi ei ole enää sameaa.
  2. Laita vesi ja riisi kattilaan ja anna imeytyä n. 15 minuuttia.
  3. Nosta kattila liedelle ja kuumenna nopeasti kiehuvaksi.
  4. Vähennä lämpö minimiteholle ja hauduta n. 5 minuuttia. Pidä kansi tiiviisti kiinni.
  5. Käännä lämpö pois ja anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia.
  6. Jäähdytä riisi kädenlämpöiseksi.
  7. Sekoita etikka, sokeri ja suola hyvin.
  8. Laita riisi laakeaan astiaa ja pirskota kastike päälle.
  9. Sekoita varovasti nostelemalla.


Rullien valmistus:


  1. Leikkaa keitetty porkkana, kurkku ja lohi ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli.
  2. Aseta norilevy bambumaton (tai kelmun) päälle kiiltävä puoli alaspäin. (Voit paahtaa norilevyä kevyesti toiselta puolelta, jos haluat)
  3. Levitä riisiä n. 1½ cm kerros levylle. Jätä lopusta 2 cm ilman riisiä.
  4. Laita täytteet riisin päälle keskelle ja kääri tiukalle rullalle. Kastele sormia vedellä, jos riisi tarttuu kiinni.
  5. Anna rullien seistä n. 10 min. Leikkaa sen jälkeen 6-8 palaan terävällä veitsellä.
  6. Tarjoa soijakastikkeen ja mahdollisesti myös säilötyn inkiväärin ja Wasabin kera.
  7. Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Lähetä kommentti