2 norilevää
Täyte:
1 keitetty porkkana
1/4 tuoretta kurkkua
100 g kylmäsavustettua lohta
ruohosipulia tai kevätsipulia
Valmistus:
Sumeshin valmistus: (Sushi-riisi)
2 dl japanilaista riisiä tai puuroriisiä
n. 2 dl vettä
1 rkl etikkaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa
- Pese riisi kylmällä vedellä kunnes vesi ei ole enää sameaa.
- Laita vesi ja riisi kattilaan ja anna imeytyä n. 15 minuuttia.
- Nosta kattila liedelle ja kuumenna nopeasti kiehuvaksi.
- Vähennä lämpö minimiteholle ja hauduta n. 5 minuuttia. Pidä kansi tiiviisti kiinni.
- Käännä lämpö pois ja anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia.
- Jäähdytä riisi kädenlämpöiseksi.
- Sekoita etikka, sokeri ja suola hyvin.
- Laita riisi laakeaan astiaa ja pirskota kastike päälle.
- Sekoita varovasti nostelemalla.
Rullien valmistus:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti