Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

21.5.2009

Parmesankuorrutettua kampelaa

6 annosta

500 g fileoitua kampelaa (myös seiti,turska, hauki..)
½ l kalalientä kuutiosta
1 pieni kesäkurpitsa

Kastike:
2 dl kalalientä
½ dl kuivaa valkoviiniä
1 dl ruokakermaa

Kuorrutukseen:
1 dl raastettua parmesaania
1 dl päivän vanhaa vaaleaa leipää
1 munankeltuainen + 1 dl ruokakermaa

Valmistus:
  1. Keitä kalaliemi laakealla pannulla ja hauduta kalafileitä varovasti 2-4 minuuttia.
  2. Laita tämän jälkeen fileet uuninkestävään voideltuun vuokaan.
  3. Leikka kesäkurpitsa ohuiksi viipaleksi ja laita ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja kiehauta. Kaada siivillään ja anna jäähtyä.
  4. Keitä kalalientä, viiniä ja kermaa kunnes se muuttuu hieman paksummaksi.
  5. Kaada kastike kalafileiden päälle. Laita kesäkurpitsaviipaleet päälle.
  6. Hienonna leipä ja sekoita juustoraasteeseen. Ripottele seos kalan päälle.
  7. Vatkaa sekaisin keltuainen ja kerma ja tiputtele haarukan avulla juustoseoksen päälle.
  8. Kuorruta 250 asteisessa uunissa kauniin väriseksi.
  9. Jos haluat voit vielä ripotelle ylimääräistä parmesaania pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti