(24 kpl)
Taikina:
1 prk (250g) maitorahkaa
250 g voita
41/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Taikinan valmistus:
Taikina:
1 prk (250g) maitorahkaa
250 g voita
41/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Taikinan valmistus:
- Sekoita rahka ja pehmeä voi.
- Lisää kuivat aineet.
- Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi ja anna kovettua jääkaapissa n. 1t.
- Valmista sillä aikaa jauhelihatäyte.
Jauhelihatäyte:
300 g paistinjauhelihaa
1 iso sipuli
2-3 tl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk (1,25 dl) smetanaa
1½ rkl tomaattisosetta
¼ tl mustapippuria
¼ tl paprikajauhetta
½ tl timjamia
½ tl oreganoa
2 valkosipulin
kynttä
¼ tl suolaa1
iso punainen paprika
1 iso sipuli
2-3 tl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk (1,25 dl) smetanaa
1½ rkl tomaattisosetta
¼ tl mustapippuria
¼ tl paprikajauhetta
½ tl timjamia
½ tl oreganoa
2 valkosipulin
kynttä
¼ tl suolaa1
iso punainen paprika
Täytteen valmistus:
- Ruskista jauheliha ja sipulisilppu kevyesti voissa.
Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita. - Lisää smetana, tomaattisose ja mausteet.
- Leikkaa paprika kuutioiksi. Lisää seokseen.
- Hauduta n. 5 min eli kunnes täyte sakenee.
- Jäähdytä.
- Kauli taikina n. ½ cm paksuiseksi levyksi (45 x 30 cm).
- Levitä täyte päälle.
- Kääri rullalle ja leikkaa n. 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
- Voitele munalla ja paista 225°:ssa 15 – 20 min.
- Tarjoa alkupalana tai teen kera salaatinlehdillää ja tomaatilla koristeltuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti