Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

21.4.2009

Herkkukääryleet

(24 kpl)
Taikina:
1 prk (250g) maitorahkaa
250 g voita
41/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Taikinan valmistus:
  1. Sekoita rahka ja pehmeä voi.
  2. Lisää kuivat aineet.
  3. Sekoita tasaiseksi.
  4. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja anna kovettua jääkaapissa n. 1t.
  5. Valmista sillä aikaa jauhelihatäyte.
Jauhelihatäyte:
300 g paistinjauhelihaa
1 iso sipuli
2-3 tl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk (1,25 dl) smetanaa
1½ rkl tomaattisosetta
¼ tl mustapippuria
¼ tl paprikajauhetta
½ tl timjamia
½ tl oreganoa
2 valkosipulin
kynttä
¼ tl suolaa1
iso punainen paprika

Täytteen valmistus:
  1. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu kevyesti voissa.
    Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita.
  2. Lisää smetana, tomaattisose ja mausteet.
  3. Leikkaa paprika kuutioiksi. Lisää seokseen.
  4. Hauduta n. 5 min eli kunnes täyte sakenee.
  5. Jäähdytä.
Kääryleiden valmistus:
  1. Kauli taikina n. ½ cm paksuiseksi levyksi (45 x 30 cm).
  2. Levitä täyte päälle.
  3. Kääri rullalle ja leikkaa n. 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
  4. Voitele munalla ja paista 225°:ssa 15 – 20 min.
  5. Tarjoa alkupalana tai teen kera salaatinlehdillää ja tomaatilla koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti