n. 1 kg silputtuja kuorittuja raparperinvarsia. Kesällä tuoreita!!
n.800 g sokeria
1 tl tuorehiivaa
n. 1 dl kuivattuja yrttejä; esim: minttua, kamomillaa, basilikaa, humalaa, mesiangervoa, rakuunaa, koivunlehtiä, horsmaa, iisoppia, siankärsämöä, kehäkukan lehtiä
Makua saa jo kolmella tai neljällä yrtillä! Käytä mielikuvitusta.
Tuore sitruunamelissa ja minttu ovat erinomaisia mausteita.
Nokkonen, purjo ja lipstikka eivät sovi!
Valmistus:
- Laita pilkotut raparperit, sokeri ja yrtit ämpäriin.
- Kaada päälle kiehuva vesi.
- Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Lisää nestetilkkaan liotettu hiiva ja anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
- Voit välillä hämmentää juomaa.
- Siivilöi sima ja pullota.
- Sima on valmista viikon kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti