Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Yrttisima raparperista

10 l vettä
n. 1 kg silputtuja kuorittuja raparperinvarsia. Kesällä tuoreita!!
n.800 g sokeria
1 tl tuorehiivaa
n. 1 dl kuivattuja yrttejä; esim: minttua, kamomillaa, basilikaa, humalaa, mesiangervoa, rakuunaa, koivunlehtiä, horsmaa, iisoppia, siankärsämöä, kehäkukan lehtiä
Makua saa jo kolmella tai neljällä yrtillä! Käytä mielikuvitusta.
Tuore sitruunamelissa ja minttu ovat erinomaisia mausteita.
Nokkonen, purjo ja lipstikka eivät sovi!

Valmistus:
  1. Laita pilkotut raparperit, sokeri ja yrtit ämpäriin.
  2. Kaada päälle kiehuva vesi.
  3. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  4. Lisää nestetilkkaan liotettu hiiva ja anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  5. Voit välillä hämmentää juomaa.
  6. Siivilöi sima ja pullota.
  7. Sima on valmista viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti