2½ dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
3 rkl tomusokeria
1 munankeltuainen
Raparperihyytelö:
n. 700 g raparperin varsia
2½ dl sokeria
8 liivatelehteä
Vaniljakiisseli:
6 munankeltuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kahvikermaa
1 rkl maissijauhoja (maizena)
3 rkl hienonnettua kuorittua mantelia
Koristelu:
paahdettuja mantelilastuja
Valmistus:
Murotaikinan valmistus:
- Sekoita vehnäjauhot, rasva ja tomusokeri ja lisää keltuainen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna levätä viileässä n. 1 tunti.
- Kaaviloi taikina ja vuoraa paistosvuoka (Ø n. 24 cm ja reunat 3-4 cm).
- Pistele pohja haarukalla.
- Paista uunin keskiosassa 200º n. 20 min. Anna jäähtyä.
- Puhdista ja kuori raparperit. Leikkaa n. 2 cm palasiksi ja laita kattilaan kerroksittain sokerin kanssa.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla kunnes raparperit ovat pehmeitä. Voit lisätä punaista mehua jos raparperit ovat värittömiä.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Purista liotusvesi pois ja liota liivatteet raparperin joukkoon. Anna jäähtyä.
- Lisää hyytelö murotaikinapohjan päälle, kun se alkaa hyytyä.
- Sekoita kattilassa munankeltuaiset, sokeri sekä maissijauhot.
- Kuumenna seosta kunnes se alkaa saeta, älä keitä. Jäähdytä hieman ja lisää vaniljasokeri sekä mantelijauhe.
- Kaada raparperihyytelön päälle ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti