Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

5.3.2009

Fian raparperikakku

6 dl piimää
3/4 dl öljyä
3½ dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria tai kanelia
1 l raparperia kuutioina tai omenaa
½ dl fariinisokeria
(tomusokeria)

Valmistus:
  1. Paloittele raparperit (tai kuoritut omenat) ja sekoita joukkoon fariinisokeri.
  2. Sekoita piimä ja öljy.
  3. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri (tai kaneli) ja lisää piimäseoksen joukkoon.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunipannuun ja levitä raparperinpalat päälle
  5. Paista 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia
  6. Leikkaa neliöiksi ja seulo tomusokeria pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti