Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

14.3.2009

Suppilovahverokeitto

(4-6 annosta)

1 l tuoreita suppilovahveroita tai (2-3 dl pakastettuja)
nokare voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl tomaattisosetta (sokeritonta)
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1½ dl ruokakermaa
n.1 rkl Aurajuustoa
1 tl sitruunanmehua
persiljaa
(hienonnettua sipulia)



Valmistus:

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Jos käytät tuoreita sieniä voit kypsentää niitä omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut.
  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sieniä.
  3. Anna kiehua kokoon muutama minuutti.
  4. Lisää tarvittaessa rasvaa ja ripottele vehnäjauhot sienien päälle.
  5. Sekoita hyvin.
  6. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää vesi ja liemikuutio.
  7. Siirrä kattila takaisin levylle, kuumenna samalla hyvin sekoittaen.
  8. Mausta tomaattisoseella sekä juustolla. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja sitruunanmehu.
  9. Maista!
  10. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoa kuumana hyvän leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti