Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

12.3.2009

Feta-kuskussalaatti

4 annosta

2 dl täysjyväkuskusia (esim. Go Green)
2 dl kuumaa kasvislientä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 tl mustapippurirouhetta
2 dl hienonnettuja yrttejä
200 g fetajuustoa (10%)
1 tuore kurkku
1-2 punaista paprikaa

Valmistus:
  1. Mittaa kuskus kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi.
  2. Peitä kannella ja anna vetäytyä n. 5 minuuttia.
  3. SEkoita kuskusin joukkoon öljy, sitruunanmehu, pippuri ja yrtit.
  4. Kuutuoi feta ja kurkku ja lisää salaattiin.
  5. Kuutioi paprikat ja paahda kuumalla pannulla ilman rasvaa niin, että paprikat saavat jonkin verran väriä.
  6. Lisää paprikat muiden aineiden joukkoon.
Voit tarjota salaatin kanssa sitruunakastiketta.

Sitruunakastike:
3 rkl sitruunanmehua
2 tl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl öljyä

Valmistus:
  1. Sekoita mehu, sokeri ja suola keskenään.
  2. Valuta joukkoon öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
  3. Lisää halutessasi raastettua sitruunankuorta.

1 kommentti:

  1. Me, pöperöpiirissämme, käytimme basilikaa ja sitruunamelissaa. Jos haluat salaatista vegaanin, voit käyttää kuutioitua savustettua tofua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti