Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Mansikka-sitruunasima

5 l vettä
1 pakastepussi mansikoita (250g)
1 iso sitruuna
1 mintturuukku
2 dl hunajaa
3 dl hienoa sokeria
1 tl hiivaa
Tarjoiluun:
1 pussillinen puolijäisiä mansikoita (250g)


Valmistus:
  1. Keitä vesi.
  2. Lisää jäiset mansikat, pesty ja viipaloitu sitruuna, silputtu minttu ja sokeri.
  3. Anna jäähtyä n. 40 asteiseksi.
  4. Lisää hiiva.
  5. Anna käydä n. 12 tuntia.
  6. Siivilöi ja pullota.
  7. Anna valmistua viileässä pari päivää.
Tarjoilu: Laita tarjoiluastiaan tai laseihin kohmeiset mansikat ja kaada sima päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti