1-2 sitruunaa
n. 2 litraa vettä
sokeria tai hunajaa (maun mukaan)
Valmistus:
- Paloittele raparperi.
- Pese sitruunat ja kuori sitruunan keltainen osa.
- Poista kuoren valkoinen osa ja paloittele sitruuna.
- Lado raparperit ja sitruunaviipaleet ja keltainen osa kerroksittain tilavaan tölkkiin tai ämpäriin. Kaada päälle kylmä vesi.
- Laita astia pariksi päiväksi viileään.
- Siivilöi juoma ja mausta sokerilla tai hunajalla.
- Sitruuna sijasta voi käyttää myös sitruunahappoa. Tätä tarvitset kahden kilon raparperiannokseen 2-3 ruokalusikallista.
- Mausteena voi käyttää myös paria kanelitankoa, jotka lisätään raparperin joukkoon.
Väriä antamaan voi raparperin joukkoon lisätä myös punaisia viinimarjoja
Juoman voi pakastaa tai kiehauttaa ja pullottaa.
TAI
1 kg raparperinvarsia
2 sitruunaa
nippu mintunoksia, kanelitanko tai vaniljatanko
3 l keitettyä vettä
4 dl sokeri (puolet voi olla tummaa)
Valmistus:
1 kg raparperinvarsia
2 sitruunaa
nippu mintunoksia, kanelitanko tai vaniljatanko
3 l keitettyä vettä
4 dl sokeri (puolet voi olla tummaa)
Valmistus:
- Huuhdo raparperinvarret ja paloittele. Paksuimmat voi kuoria.
- Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
- Kiehauta vesi. Lisä joukkoon mausteet sitruunan palat ja raastettu kuori sekä sokeri. Keitä n. 10 minuuttia
- Kaada liemi raparperien päälle isoon astiaan.
- Anna maustua kylmässä pari vuorokautta.
- Siivilöi ja pullota.
- Voi myös pakastaa.
Laimenna hiukan vedellä tai kivennäisvedellä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti