Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.3.2009

Raparperijuoma

2 kg raparperia
1-2 sitruunaa
n. 2 litraa vettä
 sokeria tai hunajaa (maun mukaan)

Valmistus:
  1. Paloittele raparperi.
  2. Pese sitruunat ja kuori sitruunan keltainen osa.
  3. Poista kuoren valkoinen osa ja paloittele sitruuna.
  4. Lado raparperit ja sitruunaviipaleet ja keltainen osa kerroksittain tilavaan tölkkiin tai ämpäriin. Kaada päälle kylmä vesi.
  5. Laita astia pariksi päiväksi viileään.
  6. Siivilöi juoma ja mausta sokerilla tai hunajalla.
  7. Sitruuna sijasta voi käyttää myös sitruunahappoa. Tätä tarvitset kahden kilon raparperiannokseen 2-3 ruokalusikallista.
  8. Mausteena voi käyttää myös paria kanelitankoa, jotka lisätään raparperin joukkoon.
    Väriä antamaan voi raparperin joukkoon lisätä myös punaisia viinimarjoja
    Juoman voi pakastaa tai kiehauttaa ja pullottaa.
TAI

1 kg raparperinvarsia
2 sitruunaa
  nippu  mintunoksia, kanelitanko tai vaniljatanko
3 l keitettyä vettä
4 dl sokeri (puolet voi olla tummaa)

Valmistus:

  1. Huuhdo raparperinvarret ja paloittele. Paksuimmat voi kuoria.
  2. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat. 
  3. Kiehauta vesi. Lisä joukkoon mausteet sitruunan palat ja raastettu kuori sekä sokeri. Keitä n. 10 minuuttia
  4. Kaada liemi raparperien päälle isoon astiaan.
  5. Anna maustua kylmässä pari vuorokautta.
  6. Siivilöi ja pullota.
  7. Voi myös pakastaa.
Laimenna hiukan vedellä tai kivennäisvedellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti