Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

16.3.2009

Kampelaa ja sinappikastiketta

400 g punakampelafileetä (tuore tai pakaste)
1 tl suolaa

Kastike:
2½ dl vettä
½ kalaliemikuutiota
1 dl ranskankermaa
1 dl hienonnettua purjoa
2 rkl vehnäjauhoja
½ dl maitoa
2 rkl Dijon sinappia (vaalea)
½ tl suolaa

Lisäksi:
keitettyjä perunoita ja herneitä

Valmistus:
  1. Laita uuni 225 asteeseen.
  2. Puhdista kala, laita leikkuulaudalle ja ripottele suola pinnalle.
  3. Kääri fileet rullalle ja laita rullat voideltuun, uunivuokaan.
  4. Kiehauta kalaliemi, ranskankerma ja hienoksi hakattu purjo kattilassa.
  5. Sekoita maito ja vehnäjauhot sileäksi seokseksi. Lisää suurus kalaliemeen samalla sekoittaen.
  6. Keitä 3-5 minuuttia.
  7. Mausta sinapilla ja suolalla.
  8. Kaada kastike vuokaan kalarullien päälle ja peitä alumiinifoliolla.
  9. Paista kalaa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti