Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Puolukkamurukakku

15-20 palaa

4½ dl vehnäjauhoja
1 dl hienoa sokeria
3 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
1 kananmuna
2 dl sokeroituja pakastepuolukoita
tai puolukkahilloa

Muruseos:
50 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl sokeria
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl vanilliinisokeia

Valmistus:
  1. Voitele uunipannu 20x30 cm. Laita uuni 200 asteelle.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Nypi sormenpäillä joukkoon rasva. Voit myös käyttää tarkoitukseen monitoimikonetta.
  3. Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti rikki ennen kuin lisäät sen taikinaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Painele taikina vuoan pohjalle. Levitä puolukkasurvos päälle.
Muruseos:
  1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää kaurahiutaleet, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos puolukoiden päälle.
  2. Paista uunin alaosassa n.20 minuuttia tai kunnes pinta saa hieman väriä.
  3. Anna kakun hieman jäähtyä ja jaa 15-20 palaseen.
  4. Tarjoa pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti