4½ dl vehnäjauhoja
1 dl hienoa sokeria
3 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
1 kananmuna
2 dl sokeroituja pakastepuolukoita
tai puolukkahilloa
Muruseos:
50 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl sokeria
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl vanilliinisokeia
Valmistus:
- Voitele uunipannu 20x30 cm. Laita uuni 200 asteelle.
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Nypi sormenpäillä joukkoon rasva. Voit myös käyttää tarkoitukseen monitoimikonetta.
- Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti rikki ennen kuin lisäät sen taikinaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina vuoan pohjalle. Levitä puolukkasurvos päälle.
- Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää kaurahiutaleet, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos puolukoiden päälle.
- Paista uunin alaosassa n.20 minuuttia tai kunnes pinta saa hieman väriä.
- Anna kakun hieman jäähtyä ja jaa 15-20 palaseen.
- Tarjoa pehmeän vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti