Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Nopeat patonkitangot

10 annosta

2 patonkia
8-10 rkl voita tai pöytämargariinia
1 dl hienonnettua persiljaa
4 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl hienonnettua sipulia
2-3 rkl voita paistamiseen
750 g jauhelihaa
1 tl mustapippuria
1-2 tl suolaa
½ pullollista chilikastiketta tai ketsuppia
n. 6 dl juustoraastetta

Lisäkkeenä: Jäävuorisalaattia ja grillattuja tomaatteja

Valmistus:

  1. Laita uuni 250 asteelle.
  2. Halkaise patongit pituussuunnassa.
  3. Sekoita voi ja persilja, ja voitele leivät tällä.
  4. Ruskista jauheliha 2-3:ssa erässä ja lisää viimeisen erän loppuvaiheessa sipuli ja ruskista vielä hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Levitä jauheliha patonkipuolikkaiden päälle ja valuta chilikastike nauhana päälle.
  6. Ripottele päälle juustoraaste.
  7. Kuorruta uunissa yhdessä tomaattipuolikkaiden kanssa, joille on ripoteltu suolaa, pippuria ja hieman salviaa.
  8. Leikkaa palasiksi ja tarjoa välittömästi salaatin ja grillattujen tomaattien kanssa. kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti