Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

5.3.2009

Mummon piparkakut

n.150 kpl

200 g voita tai kasvismargariinia
3½ dl sokeria
½ dl siirappia
1½ dl vettä
1 rkl inkivääriä
1 rkl kanelia
1 tl neilikkaa
1 rkl ruokasoodaa
n.700 g vehnäjauhoja

Valmistus:
  1. Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri ja siirappi.
  2. Jäähdytä ja lisää mausteet, ruokasooda ja vesi.
  3. Lisää jauhot ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Käytä mieluummin vähän kuin liikaa jauhoja, jotta voit lisätä niitä tarvittaessa. 
Seuraavana päivänä:
  1. Kaaviloi taikina ohueksi ja ota muotilla piparkakkuja.
  2. Paista 200ºC uunin yläosassa n. 8 minuuttia.
HUOM! Ota taikinasta tennispallon kokoisia palloja ja kaaviloi tällainen pala kerralla. Ota muotilla pipareita. Kerää ylijääneet palaset omaan kasaan, ja kaulitse nämä sitten viimeisenä. Muuten jauhojen määrä taikinassa  kokoajan lisääntyy, kun pöydälle kaulittaessa laitetaan jauhoja. 

Taikina ehkä hankala tottumattoman  käsitellä.
Nämä piparkakut säilyvät erittäin hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti