Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

12.3.2009

Mud cake, Mutakakku

6 annosta

200 g taloussuklaata
200 g sokeria
200 g voita
4 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
(tomusokeria pinnalle)

Valmistus:
  1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Varo ettei vettä roisku seokseen.
  2. Vatkaa omassa kulhossaan munat ja sokeri hyvin paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti munasokerivaahtoon.
  4. Lisää taikinaan lopuksi sulatettu voi-suklaaseos.
  5. Voitele laakea kakkuvuoka hyvin ja kaada taikina vuokaan.
  6. Paista kakkua 200 asteessa n. 15 minuuttia.
  7. Jos haluat kakun keskustasta hyvin tahmean, mudcake-tyyppisen, ota pois uunista jo 10 minuutin jälkeen.
  8. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.
Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä ja vadelmahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti