Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

5.3.2009

Mehevä suklaakakku


Jouluksi tai pääsiäiseksi

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
100(-170)g taloussuklaata tai maitosuklaata
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
Kuorrutus:
100 g talous- tai maitosuklaata
1 tl voita
½ dl kevytkermaa

Koristeluun:
pääsiäiskaramelleja, suklaarusinoita, suklaakaramelleja tai pähkinärouhetta.

Valmistus:
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sulata voi ja lisää suklaa joukkoon sulamaan.
  3. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta.
  4. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen 3 l vuokaan.
  5. Paista 175 asteessa reilu 1 tunti.
  6. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
  7. Leikkaa kakku aivan jäähtyneenä kolmeen osaan ja levitä väleihin marmeladia. Kokoa kakku.
Kuorrutuksen valmistus:
  1. Sulata kuorrutuksen voi ja suklaa.
  2. Lisää kerma.
  3. Kaada kakun päälle ja koristele.
  4. Kakku säilyy erittäin hyvin jääkaapissa peitettynä monta päivää.
Voit tarjota kakun sellaisenaan tai Hovi Appelsiinituorejuustolla maustetun kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti