Jouluksi tai pääsiäiseksi
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
100(-170)g taloussuklaata tai maitosuklaata
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
Kuorrutus:
100 g talous- tai maitosuklaata
1 tl voita
½ dl kevytkermaa
Koristeluun:
pääsiäiskaramelleja, suklaarusinoita, suklaakaramelleja tai pähkinärouhetta.
Valmistus:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sulata voi ja lisää suklaa joukkoon sulamaan.
- Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta.
- Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen 3 l vuokaan.
- Paista 175 asteessa reilu 1 tunti.
- Kumoa hiukan jäähtyneenä.
- Leikkaa kakku aivan jäähtyneenä kolmeen osaan ja levitä väleihin marmeladia. Kokoa kakku.
- Sulata kuorrutuksen voi ja suklaa.
- Lisää kerma.
- Kaada kakun päälle ja koristele.
- Kakku säilyy erittäin hyvin jääkaapissa peitettynä monta päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti