Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

5.3.2009

Jääsuklaakakku (Radiokakku)

16-18 viipaletta

250 g kookosrasvaa
2 munaa
3 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
22-25 neliskulmaista tai pyöreää keksiä (esim.digestive)
voipaperi

Valmistus:
  1. Vuoraa pitkänomainen vuoka voipaperilla.
  2. Sulata kookosrasva varovasti miedolla lämmöllä. Se ei saa kuumeta liikaa. Nosta sulanut kookosrasva syrjään.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauho. Vatkaa ja kaada haalea kookosrasva seokseen ohuena nauhana. Jos rasva on liian kuumaa, seos voi juoksettua.
  4. Levitä kerros suklaatahnaa vuoan pohjalle. Lado päälle keksejä ja sen jälkeen vuorotellen keksejä ja suklaatahnaa. Ylimmäinen kerros suklaata. Nosta vuoka viileään, jotta tahna jähmettyy.
  5. Säilytä kakkua jääkaapissa ja leikkaa tarjolle ohuita siivuja.

2 kommenttia:

Lähetä kommentti