Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

5.3.2009

Leseneliöt

5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia tai hunajaa
½ dl öljyä
½ dl vehnänleseitä
9 dl hiivaleipäjauhoja
pinnalle:
½ dl vehnänleseitä

Valmistus:
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää maitoon suola, siirappi ja öljy.
  3. Lisää taikinanesteeseen seuraavaksi leseet ja puolet hiivaleipäjauhoista. Lisää samalla alustaen loput jauhoista. Alusta taikina tasaiseksi.
  4. Levitä taikina jauhotetun käden avulla leivinpaperille, uunipellille.
  5. Ripottele pinnalle leseet,ja taputtele niitä hieman taikinan pintaan.
  6. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.
  7. Paista uunin keskiosassa, 200 asteessa, noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti