½ kg tuoreita katkarapuja (kuorittuja pakasteita 250 g)
1½ rkl voit
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk simpukoita (225 g)
1½ dl ranskankermaa
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
1 maustemitallinen kurkumaa
Valmistus:
- Kuori kesäkurpitsa ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
- Puhdista tuoreet katkaravut.
- Kuullota kesäkurpitsaa voissa pannulla muutama minuutti.
- Lisää simpukoiden liemi sekä viini, ja hauduta n. 5 minuuttia.
- Sekoita joukkoon ranskankerma ja keitä kokoon muutama minuutti.
- Mausta suolalla, pippurilla sekä kurkumalla, joka antaa ruoalle kauniin keltaisen värin.
- Lisää katkaravut ja simpukat juuri ennen tarjoilua ja kuumenna ruoka. Varo keittämistä tai turhaa sekoittamasta.
Tarjoa rapeakuorisen vaalean leivän tai riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti