Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Kesäkurpitsaa Lousianasta

400 g kesäkurpitsaa
½ kg tuoreita katkarapuja (kuorittuja pakasteita 250 g)
1½ rkl voit
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk simpukoita (225 g)
1½ dl ranskankermaa
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
1 maustemitallinen kurkumaa

Valmistus:

  1. Kuori kesäkurpitsa ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Puhdista tuoreet katkaravut.
  3. Kuullota kesäkurpitsaa voissa pannulla muutama minuutti.
  4. Lisää simpukoiden liemi sekä viini, ja hauduta n. 5 minuuttia.
  5. Sekoita joukkoon ranskankerma ja keitä kokoon muutama minuutti.
  6. Mausta suolalla, pippurilla sekä kurkumalla, joka antaa ruoalle kauniin keltaisen värin.
  7. Lisää katkaravut ja simpukat juuri ennen tarjoilua ja kuumenna ruoka. Varo keittämistä tai turhaa sekoittamasta.

    Tarjoa rapeakuorisen vaalean leivän tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti