6 kpl uppokeitettyä tai tavallisesti pehmeäksi keitettyä kananmunaa
n. 6 rkl majoneesia
chilikastiketta
Salaattiainekset:
200 g keittokinkkua
1 punainen paprika
pala tuoretta kurkkua
muutama rapea salaatinlehti
100 g tuoreita herkkusieniä
Viinietikkakastike:
1 rkl viinietikkaa
3 rkl ruokaöljyä
suolaa
valko- tai mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
Valmistus:
Kananmunien uppokeittäminen:
Riko kananmunat yksitellen joko kahvikuppiin tai keittokauhaan ja valuta varovasti suolalla maustettuun poreilevaan veteen. Keitä 3-4 minuuttia.
- Nosta keitetyt kananmunat reikäkauhalla isolle tarjoiluvadille.
- Mausta majoneesi chilikastikkeella. Lusikoi kastiketta kauniisti jokaisen kananmunan päälle.
- Suikaloi kinkku, paprika ja kurkku. Viipaloi puhdistetut herkkusienet.
- Sekoita salaatinainekset keskenään ja laita vadille kananmunien ympärille.
- Sekoita viinietikkakastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle, ei kananmunien.
Tarjoa alkupalana rapean patongin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti