Piirastaikina:
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Täyte:
3 porkkanaa
1 purjosipuli
suolaa
1 tl meiramia
½ dl vettä
3 keitettyä perunaa
250 g (1 prk) raejuustoa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
2 tomaattia
Valmistus:
Laita uuni 200 asteeseen.
Pohja:
- Nypi keskenään vehnäjauhot, suola ja voi.
- Lisää vesi ja alusta sileäksi taikinaksi.
- Vuoraa paistosvuoka taikinalla.
- Esipaista kuorta n. 10 minuuttia.
- Viipaloi kuoritut porkkanat ja puhdistettu purjosipuli.
- Freesaa kasvikset voissa kuumalla paistinpannulla.
- Mausta.
- Lisää vesi ja hauduta kannen alla n.10 minuuttia.
- Jäähdytä hieman. Viipaloi perunat ja laita vuokaan esipaistetun taikinan päälle.
- Kaada vesi pois kasviksista ja laita perunoiden päälle.
- Vispaa kananmunien joukkoon raejuusto ja mausteet.
- Kaada seos vuokaan perunoiden ja kasvisten päälle.
- Katso, että seosta valuu myös kasvisten väliin!
- Koristele tomaattiviipaleilla.
- Paista uunin keskiosassa n. 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti