2 kananmunaa
1 valkuainen
2 dl kevytkermaa
1 dl sulatettua voita
1 rkl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1-2 tlk punaisia kirsikoita
(1 rasia sukaattia)
2 dl rusinoita
Voiteluun:
1 keltuainen
Päälle:
raesokeria
punaisia ja vihreitä kirsikoita sokeriliemessä
Valmistus:
- Sekoita keskenään sokeri, munat ja valkuainen.
- Lisää joukkoon kevytkerma, sulatettu rasva ja kardemumma.
- Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä puolitetut kirsikat, (sukaatti )ja rusinat.
- Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Voitele pinta keltuaisella ja koristele kirsikanpuolikkailla ja raesokerilla.
- Paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti uunin alaosassa. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana peitä se foliolla.
- Kakku on hyvin säilyvä.
Muistaakseni tämän kakun ohje on joskus ollut MAKU-lehdessä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti