Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

29.3.2009

Maailman parhaat viipaleleivät

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl siirappia
2 tl vanilliinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Valmistus:
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella
  2. Lisää keltuainen ja siirappi vatkaten
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Muotoile taikinasta n. 2 cm paksuisia tankoja leivinpaperille; tanko saa yltää leivinpaperin reunasta toiseen.
  5. Jätä reilu leviämisvara tankojen välille!
  6. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia
  7. Leikkaa tangot vinottain viipaleiksi ennen kuin ne ehtivät kovettua.
Valkuaisen voi käyttää vaikkapa Puolukkasorbettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti