Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.3.2009

Horsmankukkajuoma

1 l maitohorsman kukkia (mahdollisimman vähän vihreää joukkoon kitkerän maun välttämiseksi)
1 limen kuori ja mehu
1 tl sitruunahappoa
2 l kiehuvaa vettä
n. 500 g sokeria

Valmistus:
  1. Huuhtele kukat huolellisesti kylmässä vedessä. 
  2. Laita astiaan kukat, limen kuori ja mehu sekä sitruunahappo.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kukkien päälle.Lisää sokeri.Sekoita. 
  4. Peitä astia ja anna seistä huoneenlämmössä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  5. Siivilöi kukat, kaada juoma puhtaisiin pulloihin ja jäähdytä.
  6. Säilytä viileässä. 
  7. Tarjoa kylmänä, lisää joukkoon jääkuutioita ja laimenna tarvittaessa hiukan vedellä.
    Horsmajuomaa voi lorauttaa booliin väriä antamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti