Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

5.3.2009

Herkkupalat

Kakkupohja:
5 kananmunaa
4,5 dl hienoa sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl vettä
200 g voita t. margariinia

Kookoskuorrutus:
100 g voita
4 dl kookoshiutaleita
2 dl sokeria
2 kananmunaa

Valmistus:

Kakkupohja:
  1. Voitele ja korppujauhota uunipelti 30*40 cm.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao ja lisää munavaahtoseokseen.
  4. Kiehauta vesi ja sulata rasva joukkoon. Lisää taikinaseokseen.
  5. Kaada taikina pellille, ja paista n.20 min 200 asteessa.
Kuorrutus:
  1. Sekoita kuorrutuksen aineet paksupohjaisessa kattilassa.
  2. Kuumenna kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen, mutta älä keitä.
  3. Levitä seos lähes kypsän kakun pinnalle. Varo, ettei pohja enää ole raaka, koska silloin epäonnistut.
  4. Kypsennä kakkua vielä 225 asteisessa uunissa kunnes pinta saa kauniin vaalean ruskean värin, n.10 minuuttia.
  5. Leikkaa kakku n. 48 neliskulmaiseen palaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti