5 kananmunaa
4,5 dl hienoa sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl vettä
200 g voita t. margariinia
Kookoskuorrutus:
100 g voita
4 dl kookoshiutaleita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
Valmistus:
Kakkupohja:
- Voitele ja korppujauhota uunipelti 30*40 cm.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao ja lisää munavaahtoseokseen.
- Kiehauta vesi ja sulata rasva joukkoon. Lisää taikinaseokseen.
- Kaada taikina pellille, ja paista n.20 min 200 asteessa.
Kuorrutus:
- Sekoita kuorrutuksen aineet paksupohjaisessa kattilassa.
- Kuumenna kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen, mutta älä keitä.
- Levitä seos lähes kypsän kakun pinnalle. Varo, ettei pohja enää ole raaka, koska silloin epäonnistut.
- Kypsennä kakkua vielä 225 asteisessa uunissa kunnes pinta saa kauniin vaalean ruskean värin, n.10 minuuttia.
- Leikkaa kakku n. 48 neliskulmaiseen palaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti