Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

5.3.2009

Kasvissosekeitto

2 annosta

½ kesäkurpitsaa
½ bataattia
2 perunaa
½ sipulia
2 valkosipulin kynttä
n. 4 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 dl soijamaitoa
(Ei vegaani vaihtoehto: 1 dl kolmen juuston kermaa)
suolaa
valkopippuria myllystä
timjamia
paprikapulveria

Valmistus:
  1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa.
  2. Kuori ja paloittele bataatti, perunat ja sipulit.
  3. Laita kasvikset kattilaan vettä sen verran, että ne juuru ja juuri peittyvät.
  4. Kuumenna ja lisää liemikuutio.
  5. Keitä pehmeiksi n. 15 minuuttia.
  6. Soseuta kasvikset esim. sauvasekoittimella.
  7. Lisää soijamaito ja mausteet ja kuumenna keitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti