Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

8.9.2017

Karviaismarja-Marsipaanipaistos

Taikina:
125 g voita tai margariinia palasina
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 muna

Täyte.
6 dl karviaisia (puhdistettuna)
100 g raastettua mantelimassa
50 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita

Pinnalle:
n. 1 rkl kookoshiutaleita + 1 rkl pinnalle

Valmistus:

  1. Sekoita rasva, jauhot ja sokeri.
  2. Lisää kananmuna ja sekoita sileäksi taikinaksi.
  3. Anna levätä jääkaapissa n. 1 tunti. (ei välttämätöntä)
  4. Laita uuni 200 asteeseen.
  5. Kaaviloi taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Paista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia
  7. Sekoita mantelimassa, voi ja sokeri.
  8. Lisää kananmuna ja kääntele joukkoon myös kookoshiutaleet ja vehnäjauhot.
  9. Sekoita puolet karviaisista täytteen joukkoon ja levitä esipaistetulle pohjalle.
  10. Levitä loput karviaisista pinnale. Täytä mahdolliset marjattomat kohdat.
  11. Sirottele päälle kookoshiutaleita.
  12. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen.
  13. Paista uunin keskitasolla n. 30 min.
Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti