Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Aurinkoinen salaatti

4-6 annosta

1 suuri kerä jäävuori- tai frisésalaattia
1 suuri punainen paprika
2 greippiä
2 päärynää
1-2 nippua retiisiä

Kastike:
1½ rkl sitruunanmehua
2 rkl vettä
1 maustemitallinen suolaa
½ maustemitallista sitruunapippuria
½ tl hienonnettua rosmariinia
½ dl hienonnettua persiljaa
1 dl öljyä

Valmistus:
  1. Sekoita yhteen kastikkeen kaikki muut ainekset paitsi öljy. Vispaa kunnes suola on sulanut. Vispaa tämän jälkeen joukkoon öljy.
  2. Huuhtele ja leikkaa salaatti ja paprika ohuiksi suikaleiksi.
  3. Leikkaa reilu pala pois greipin molemmista päistä niin, että hedelmäliha tulee kunnolla näkyviin. Aseta hedelmä siten, että toinen leikkauspinnoista tulee leikkuulautaa vaste. Leikkaa loput kuoret pois niin, että saat hedelmäliha näkyviin joka puolelta.
  4. Leikkaa tämän jälkeen lohkoja niin, että lohkot jäävät ilman väleissä olevia kalvoja. (kuoria)
  5. Pese päärynät ja leikkaa pituussuunnassa viipaleiksi. Viipaloi myös retiisit.
  6. Laita jäävuorisalaattia ison pyöreän vadin pohjalle. Asettele hedelmät kauniisti säteittäin salaatin päälle. Saat aurinkoisen näköisen salaattivadin. Laita paprikasuikaleet keoksi keskelle.
  7. Sekoita salaattikastiketta vielä ja kaada salaatin päälle.
(Laita salaattivati tarjolle keskelle pääsiäispöytää.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti