Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Munaton banaanikakku mikrossa

150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 rkl soijajauhoa + 6 rkl vettä (sekoita ja anna vetäytyä 5 min.)
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 banaania
½ dl kevytkermaa

Valmistus:

  1. Voitele n. 1l mikron kestävä kakkuvuoka.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon soijajauho-vesiseos samalla hyvin vatkaten.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä banaanisurvoksen ja kerman kanssa.
  5. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
  6. Kypsennä täydellä teholla 10 minuuttia. Aika riippuu kakun paksuudesta (jos vuoka on syvä kakku tarvitsee pidemmän ajan). Kokeile kypsyyttä tikulla.
  7. Anna jälkikypsyä uunissa vielä 2-3 minuuttia.
  8. Kumoa kakku ja voit halutessasi kuorruttaa esim. suklaakuorrutuksella

    Huom! Voit tehdä saman kakun lisäämällä soijajauhojen tilalle 2 kananmunaa. Elikkä kohdassa 3 lisäät kananmunat vatkaten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti