4 kypsää avocadoa
½:n sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
2 dl kahvikermaa
1,2 l kana- tai kasvislientä
1 tl yrttisuolaa
2 maustemitallista mustapippurirouhetta
n. 3 rkl kuivaa sherryä
nippu tuoretta ruohosipulia
Valmistus:
- Kuori avocadot ja puserra siivilän läpi soseeksitai käytä monitoimikonetta tai tehosekoitinta. Sekoita joukkoon välittömästi sitruunanmehu, kerma ja kasvis- tai kanaliemi.
- Mausta yrttisuolalla, pippurilla ja sherryllä.
- Jäähdytä keittoa ainakin puoli tuntia jääkaapissa enne tarjoilua.
- Hienonna ruohosipuli ja koristele keitto sillä.
Tarjoa alkukeittona kesähelteellä tai vaikkapa pääruokana lämpimän valkosipuli- tai yrttipatongin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti