Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.3.2009

Kylmä avocadokeitto

(8 annosta)

4 kypsää avocadoa
½:n sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
2 dl kahvikermaa
1,2 l kana- tai kasvislientä
1 tl yrttisuolaa
2 maustemitallista mustapippurirouhetta
n. 3 rkl kuivaa sherryä
nippu tuoretta ruohosipulia

Valmistus:

  1. Kuori avocadot ja puserra siivilän läpi soseeksitai käytä monitoimikonetta tai tehosekoitinta. Sekoita joukkoon välittömästi sitruunanmehu, kerma ja kasvis- tai kanaliemi.
  2. Mausta yrttisuolalla, pippurilla ja sherryllä.
  3. Jäähdytä keittoa ainakin puoli tuntia jääkaapissa enne tarjoilua.
  4. Hienonna ruohosipuli ja koristele keitto sillä.
    Tarjoa alkukeittona kesähelteellä tai vaikkapa pääruokana lämpimän valkosipuli- tai yrttipatongin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti