Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

9.2.2020

Peruna-kesäkurpitsa-sienigratiini

2 annosta

n. 2 rkl rypsiöljyä
300 g kesäkurpitsaa
3 perunaa (keskikokoista)
1 pieni punasipuli
1 dl kuivattuja suppilovahveroita (voit hieman murskata sieniä)
1 tomaatti kuutioina
2,5 dl Kaslink Aito kauraruoka
3 rkl ravintohiivahiutaleita
n.½ tl suolaa
n. maustemitallinen mustapippuria
1 tl oreganoa

Valmistus:

  1. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi.
  2. Viipaloi myös kesäkurpitsa.
  3. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi 
  4. Liota suppilovahveroita jonkin aikaa.
  5. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle sipuli, tomaattikuutiot sekä sienet. Freesaa jonkin aikaa, mutta älä ruskista.
  6. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle perunoita kerros. Perunoiden päälle kesäkurpitsaviipaleita.
  7. Levitä päälle sipuli-sieniseos.
  8. Levitä pinnalle loput peruna- ja kurpitsaviipaleet. Laitoin itse vuorotellen peruna- ja kurpitsaviipaleen. 
  9. Sekoita kaurakerma, ravintohiivahiutaleet sekä mausteet. Kaada vuokaan kasvisten päälle. 
  10. Paista korkeintaan 200 asteessa n. 40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä, ja pinta kauniin ruskea. 
Minä söin tämän seitanpaistin kanssa, mutta kaikenlaiset pihvit ym sopii. Tai sitten voi syödä ihan pääruokana salaatin kera. 

Voi käyttää toki herkkusieniä, joskin jotain muita mausteita voi silloin lisätä.
Tähän voi käyttää myös keitettyjä perunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti