Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.3.2009

Piimälimppu

100 g hiivaa
½ dl lämmintä vettä
1 l piimää
2 dl siirappia
2 rkl kuminoita
2 rkl anista, fenkolia tai pomeranssin kuorta (voi myös sekoittaa näitä)
1 rkl suolaa
n. 13 dl ruisjauhoja
n. 13 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
1 dl vettä
½ dl siirappia

Valmistus:
  1. Liuota hiiva ½ dl:aan lämmintä vettä
  2. Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa.
  3. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
  4. Lisää piimän joukkoon veteen liotettu hiiva.
  5. Lisää kädenlämpöiseksi jäähtynyt siirappi-mausteseos sekä suola.
  6. Lisää ensin ruisjauhot ja sitten vehnäjauhot.
  7. Alusta taikina hyvin.
  8. Kohota ja leivo tämän jälkeen 4 limppua.
  9. Kohota niin hyvin, että leipään tulee jopa hieman halkeamia.
  10. Pistele leivät ja paista 200 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia
  11. Sivele leipiä paiston aikana vesi - siirappiseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti