½ dl lämmintä vettä
1 l piimää
2 dl siirappia
2 rkl kuminoita
2 rkl anista, fenkolia tai pomeranssin kuorta (voi myös sekoittaa näitä)
1 rkl suolaa
n. 13 dl ruisjauhoja
n. 13 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 dl vettä
½ dl siirappia
Valmistus:
- Liuota hiiva ½ dl:aan lämmintä vettä
- Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa.
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
- Lisää piimän joukkoon veteen liotettu hiiva.
- Lisää kädenlämpöiseksi jäähtynyt siirappi-mausteseos sekä suola.
- Lisää ensin ruisjauhot ja sitten vehnäjauhot.
- Alusta taikina hyvin.
- Kohota ja leivo tämän jälkeen 4 limppua.
- Kohota niin hyvin, että leipään tulee jopa hieman halkeamia.
- Pistele leivät ja paista 200 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia
- Sivele leipiä paiston aikana vesi - siirappiseoksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti