Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.3.2009

Nokkoskeitto

4 annosta

1 l tuoreita, nuoria nokkosenlehtiä
(2 tl suolaa)
1 rkl voita tai margariinia
1 sipuli hienonnettuna
1 l kasvislientä
6 perunaa

Lisäkkeenä:1,5 dl kuohukermaa tai hylavispiä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 maustemitallinen suolaa
Valmistus:
  1. Puhdista ja huuhtele nokkoset huolellisesti. On tärkeää, että mahdollista hiekkaa ei jää lehtiin! Ryöppää (esikeitä) nokkosia suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia.
  2. Kaada keitinvesi pois.
  3. Hienonna lehdet leikkuulaudalla ja freesaa voissa, kattilassa.
  4. Lisää kasvisliemi.
  5. Kuori ja viipaloi perunat.
  6. Lisää nokkosten joukkoon hienonnettu sipuli ja perunaviipaleet.
  7. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
  8. Vispaa keittoa vähän, että perunat hieman rikkoontuvat ja näin saostavat keiton.
  9. Vatkaa kerma vaahdoksi suolan ja ruohosipulien kanssa.
  10. Tarjoa kerma erikseen tai lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.

    Hyvä leipä lisäksi on Aurajuustoleipäset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti