1 l tuoreita, nuoria nokkosenlehtiä
(2 tl suolaa)
1 rkl voita tai margariinia
1 sipuli hienonnettuna
1 l kasvislientä
6 perunaa
Lisäkkeenä:1,5 dl kuohukermaa tai hylavispiä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 maustemitallinen suolaa
Valmistus:
- Puhdista ja huuhtele nokkoset huolellisesti. On tärkeää, että mahdollista hiekkaa ei jää lehtiin! Ryöppää (esikeitä) nokkosia suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia.
- Kaada keitinvesi pois.
- Hienonna lehdet leikkuulaudalla ja freesaa voissa, kattilassa.
- Lisää kasvisliemi.
- Kuori ja viipaloi perunat.
- Lisää nokkosten joukkoon hienonnettu sipuli ja perunaviipaleet.
- Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
- Vispaa keittoa vähän, että perunat hieman rikkoontuvat ja näin saostavat keiton.
- Vatkaa kerma vaahdoksi suolan ja ruohosipulien kanssa.
- Tarjoa kerma erikseen tai lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.
Hyvä leipä lisäksi on Aurajuustoleipäset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti