- Tässä keitossa hyvin hienostunut maku. Kehtaa tarjota kelle vain, 👌
-
Lisänä: perunoita ja valkosipulia
- 1,5 l lehtikaalta (kuivattua n.3 dl)
- 7,5 dl vettä
- 1 sipuli
- ½ kanelitankoa
- (reilu 1 rkl voita)
- 1 rkl sitruunanmehua
- ½-1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- (yrttisuolaa)
- (liraus siirappia tai hunajaa)
- Suurus: Voi jättää poiskin.
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa)
- 2-3 perunaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 1/4 tl suolaa
- sitruunan raastettu kuori
- mustapippuria
- öljyä
- Paloittele sipuli.
- Laita kattilaan sipuli, kanelitanko ja vesi.
- Keitä muutama minuutti.
- Ota lehtikaalista pois paksuimmat ruodit, leikkaa pienemmäksi ja lisää kattilaan.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä 10 minuuttia.
- Ota pois kanelitanko.
- Lisää kattilaan voi ja sitruunanmehu.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
- Jos suurustat keiton tulee siitä paksumpaa. Sekoita kermaan vehnäjauhot ja lisää samalla sekoittaen kiehuvaan keittoon. Keitä vielä muutama minuutti.
- Lisää halutessasi esim. yrttisuolaa
- Kuori ja kuutioi perunat n. 1cm kuutioiksi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunakuutiot rapeiksi. Lisää loppuvaiheessa murskattu valkosipuli.
- Mausta seos sitruunan raastetulla kuorella sekä suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa seos keiton lisukkeena.
Oiva mauste keittoon on siankärsämön lehdet. !! Tutustu ensin luonnonyrttien käyttöön.
Esim. TÄÄLTÄ
Esim. TÄÄLTÄ
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti