Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

26.9.2012

Mariannepuustit

Kauramaidolla leipominen on paljon kätevämpää ja alustaminen nopeampaa ja helpompaa. Tottahan normaali maitokin käy nesteeksi.

 (16 kpl)
2½ dl kauramaitoa (esim Keiju kaurajuoma)
25 g (½pkt) hiivaa
½ kananmuna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
½ rkl kardemumma
100 g voita tai margariinia
7-71/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
n. 25 g voita
4-5 rkl Mariannecrushia
(1 tl vaniljasokeria)
Voiteluun:
½ kananmunaa

Valmistus
  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan (tai maitoon).
  2. Lisää ½ kananmunaa, sokeri, mausteet ja osa jauhoista.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Alusta loput jauhot taikinaan.
  5. Lisää viimeisenä sulatettu voi.
  6. Anna taikinan kohota n. ½ tuntia.
  7. Kaaviloi taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (n.30 x 50 cm)
  8. Levitä voita levylle ja ripottele pinnalle Mariannecrushrouhe. (Jos haluat makeampaa sekoita ensin 1 tl vaniljasokeria Mariannecrushin sekaan)
  9. Kääri rullalle pitkältä sivulta ja leikkaa vinottain 16 palaseen.
  10. Käännä palaset siten, että kapein kohta on ylöspäin. Laita pikkusormien päät vastakkain ja paina kapea kohta alas.
  11. Kohota pellillä kunnes varovasti sormella painettaessa pinta palautuu ja on joustava.
  12. Voitele toisella puoliskolla kananmunaa.
  13. Ripottele pinnalle raesokeria.
  14. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa, n.10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti