(16 kpl)
2½ dl kauramaitoa (esim Keiju kaurajuoma)
25 g (½pkt) hiivaa
½ kananmuna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
½ rkl kardemumma
100 g voita tai margariinia
7-71/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
n. 25 g voita
4-5 rkl Mariannecrushia
(1 tl vaniljasokeria)
Voiteluun:
½ kananmunaa
Valmistus
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan (tai maitoon).
- Lisää ½ kananmunaa, sokeri, mausteet ja osa jauhoista.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta loput jauhot taikinaan.
- Lisää viimeisenä sulatettu voi.
- Anna taikinan kohota n. ½ tuntia.
- Kaaviloi taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (n.30 x 50 cm)
- Levitä voita levylle ja ripottele pinnalle Mariannecrushrouhe. (Jos haluat makeampaa sekoita ensin 1 tl vaniljasokeria Mariannecrushin sekaan)
- Kääri rullalle pitkältä sivulta ja leikkaa vinottain 16 palaseen.
- Käännä palaset siten, että kapein kohta on ylöspäin. Laita pikkusormien päät vastakkain ja paina kapea kohta alas.
- Kohota pellillä kunnes varovasti sormella painettaessa pinta palautuu ja on joustava.
- Voitele toisella puoliskolla kananmunaa.
- Ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa, n.10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti