3 dl sokeria
150 g voita
1½ dl maitoa
3 rkl tummaa kaakaota
4½ dl vehnäjauhoja
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
Kuorrutus:
150 g voita
3 dl kuohukermaa
3 dl kuohukermaa
6 rkl sokeria
4 tl vehnäjauhoja
3 tl tummaa kaakaota
suklaaströsseliä
Valmistus
- Voitele ja korppujauhota 1½ litran rengasvuoka.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri.
- Sekoita voi ja maito kattilassa ja kiehauta.
- Sekoita keskenään kuivat aineet.
- Lisää puuhaarukalla sekoittaen vuorotellen jauhoseos ja neste. (Jauhot siivilän läpi)
- Kaada kakku vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla n.30 minuuttia.
- Jäähdytä kakku
Kuorrutus:
- Halkaise kakku kahteen osaan.
- Sekoita kuorrutuksen aineet kattilassa ja keitä n. 3 minuuttia. Älä jäähdytä!
- Laita 1/3 kuorrutuksesta kakun väliin ja levitä loput kakun päälle.
- Pinnalle voit halutessasi ripotella suklaaströsseleitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti