Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

22.3.2010

Tuffanin kakku

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
1½ dl maitoa
3 rkl tummaa kaakaota
4½ dl vehnäjauhoja
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
150 g voita
3 dl kuohukermaa
6 rkl sokeria
4 tl vehnäjauhoja
3 tl tummaa kaakaota
suklaaströsseliä

Valmistus
  1. Voitele ja korppujauhota 1½ litran rengasvuoka.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
  3. Sekoita voi ja maito kattilassa ja kiehauta.
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet.
  5. Lisää puuhaarukalla sekoittaen vuorotellen jauhoseos ja neste. (Jauhot siivilän läpi)
  6. Kaada kakku vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla n.30 minuuttia.
  7. Jäähdytä kakku

Kuorrutus:

  1. Halkaise kakku kahteen osaan.
  2. Sekoita kuorrutuksen aineet kattilassa ja keitä n. 3 minuuttia. Älä jäähdytä!
  3. Laita 1/3 kuorrutuksesta kakun väliin ja levitä loput kakun päälle.
  4. Pinnalle voit halutessasi ripotella suklaaströsseleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti