Pullataikina:
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai ½ dl öljyä
Rahkatäyte:
1 prk (250 g) rahkaa
½ dl kermaa
50 g margariinia sulatettuna
1 kananmuna
1 rkl sitruunanmehua
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
Voiteluun:
1 kananmuna
Valmistus:
Pullataikina:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita.
- Vatkaa joukkoon muna, suola, sokeri, kardemumma ja puolet vehnäjauhoista.
- Lisää loput jauhoista samalla hyvin alustaen.
- Kohota.
- Leivo kohonneesta taikinasta 16 pikkupullaa ja kohota pellillä.
Täyte:
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Tee kohonneisiin pikkupulliin syvennykset esim. hieman jauhotetulla lasin pohjalla siten, että reunat jäävät n. 2 cm leveiksi. Paina reilut syvennykset, sillä pullat nousevat vielä uunissa.
- Voitele reunat kananmunalla.
- Laita seuraavaksi täyte syvennyksiin.
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti