Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

18.3.2013

Rahkapiirakat

16 kpl

Pullataikina:
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai ½ dl öljyä

Rahkatäyte:
1 prk (250 g) rahkaa
½ dl kermaa
50 g margariinia sulatettuna
1 kananmuna
1 rkl sitruunanmehua
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita

Voiteluun:
1 kananmuna

Valmistus:

Pullataikina:
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita.
  2. Vatkaa joukkoon muna, suola, sokeri, kardemumma ja puolet vehnäjauhoista.
  3. Lisää loput jauhoista samalla hyvin alustaen.
  4. Kohota.
  5. Leivo kohonneesta taikinasta 16 pikkupullaa ja kohota pellillä.
Täyte:
  1. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  2. Tee kohonneisiin pikkupulliin syvennykset esim. hieman jauhotetulla lasin pohjalla siten, että reunat jäävät n. 2 cm leveiksi. Paina reilut syvennykset, sillä pullat nousevat vielä uunissa.
  3. Voitele reunat kananmunalla.
  4. Laita seuraavaksi täyte syvennyksiin.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti