5 dl vettä
1 tl suolaa
1½ dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa, 15%
1 dl maitoa
1-2 munaa
½ tl suolaa
½ dl siirappia
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskotinkukkajauhetta tai muskottipähkinää
Valmistus:
- Keitä paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat.
- Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaa.
- Soseuta sillä välin porkkanat esim. sauvasekoittimella.
- Lisää soseeseen maito, kerma, muna sekä mausteet.
- Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineisiin.
- Tarkista suolan määrä.
- Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen hyvin voideltuun uunivuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti