Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.12.2009

Porkkanalaatikko

1 kg kuorittuja porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1½ dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa, 15%
1 dl maitoa
1-2 munaa
½ tl suolaa
½ dl siirappia
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskotinkukkajauhetta tai muskottipähkinää

Valmistus:
  1. Keitä paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat.
  2. Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaa.
  3. Soseuta sillä välin porkkanat esim. sauvasekoittimella.
  4. Lisää soseeseen maito, kerma, muna sekä mausteet.
  5. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineisiin.
  6. Tarkista suolan määrä.
  7. Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen hyvin voideltuun uunivuokaan.
  8. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  9. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti