1 kg valmista porkkanasosetta
8 dl täysmaitoa
1 1/2 dl puuroriisiä
1 muna
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
Pinnalle:
2 rkl mantelirouhetta tai korppujauhoja
Valmistus:
- Kuumenna maito kattilassa.
- Lisää riisit ja keitä koko ajan sekoittaen 15 min.
- Nosta kattila levyltä, peitä kannella.
- Anna hautua lieden lämmössä n. 40 min.
- Lisää puuroon porkkanasose, muna ja mausteet.
- Kaada seos voideltuun, vahintään 2 litran vetoiseen vuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja tai mantelirouhetta.
- Kypsennä 200 asteessa 50 - 60 min.
Huom!
Jos käytät pakastettua porkkanasosetta, sulata sitä jääkaapissa yön yli.
Jos käytät pakastettua porkkanasosetta, sulata sitä jääkaapissa yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti