Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

20.8.2009

Parsakaalikeitto

1 pkt (n. 350 g) tuoretta parsakaalta
n. 3 dl vettä
½ kasvisliemikuutiota
1/3 pkt sulatejuustoa (Mesikämmen)
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl ruokakermaa
mustapippuria myllystä
(1 maustemitallinen korianteria)

Lisäksi: mustia oliiveja

Valmistus:
  1. Puhdista ja jaa parsakaali kukintoihin.
  2. Laita vesi, parsakaalet ja liemikuutio kattilaan ja keitä 5-10 minuuttia.
  3. Soseuta parsakaalet sauvasekoittimella.
  4. Lisää soseeseen paloiteltu juusto.
  5. Sekoita vehnäjauhot ja kerma suurukseksi ja kaada kiehuvaan keittoon, sekoita samalla.
  6. Hauduta tämän jälkeen n. 5 minuuttia.
  7. Mausta keitto korianterilla ja mustapippurilla.
  8. Tarjoa alkukeittona viipaloitujen oliivien ja patongin kera tai kevyenä pääruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti