Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Tofupiiras


Taikina:
150 g margariinia
2 dl grahamjauhoja tai spelttijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,45 dl vettä

Täyte 1:
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
puolikas pkt (n. 100g) kylmäsavutofua pieninä palasina
n. 2dl rucolaa silputtuna
0,3 dl tuoretta basilikaa (kuivattua n. 1tl)
1 tl timjamia
n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (n.10 kpl)
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Täyte 2:
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 dl kaurakermaa
0,5 tl paprikajauhetta

Taikinan valmistus:
  1. Valmista taikina sekoittamalla jauhot, suola ja margariini.
  2. Lisää vesi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on tasaista ja kiinteää.
  3. Laita taikina muoviin käärittynä jääkaappiin n. tunniksi.
Täytteiden valmistus:
  1. Valmista ensimmäinen täyte. Kuullota sipuleita öljyssä viitisen minuuttia.
  2. Lisää loput ainekset ja sekoita.
  3. Valmista toinen täyte sekoittamalla ainekset keskenään.
Piiraan valmistus:
  1. Voitele piirasvuoka.
  2. Kauli taikina piirasvuoan kokoiseksi tai painele taikina vuokaa.
  3. Nosta taikinaa myös reunoille.
  4. Kumoa ensimmäinen täyte vuokaan.
  5. Tasoita pinta.
  6. Kaada toinen täyte päällimmäiseksi.
  7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti