8 päärynää
1 l vettä
6 dl sokeria
6 sitruunaa
Koristeeksi:
Rouhittuja hasselpähkinöitä tai mantelia
Kastike:
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
2 dl siirappia
2 rkl voita tai margariinia
½ tl inkivääriä (jauhetta)
1 tl tummaa kaakaota
muutama rae suolaa
Valmistus:
- Kuori päärynät. Jätä ruoti paikoilleen, mutta raaputa pois uloin ruskea.
- Kiehauta vesi, sokeri, pestyjen sitruunoiden ohut keltainen kerros kuoresta (käytä perunankuorimaveistä) sekä sitruunoiden mehu.
- Hauduta päärynät pehmeiksi liemessä. Varo keittämästä liian pehmeiksi. Keittoaika vaihtelee 8:sta 10:een minuuttiin. Riippuen päärynöistä.
- Paahda manteli- tai pähkinärouhe kevyesti paistinpannulla.
Kastikkeen valmistus:
- Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kerma, sokeri ja siirappi.
- Keitä seosta kunnes se on vaalean ruskeaa ja paksua koostumukseltaan.
- Lisää rasva, inkivääri ja kaakao sekä muutama suolarae.
- Laita lämpimät päärynät jälkiruokakulhoihin ja lusikoi kinuskikastiketta päälle. Koristele pähkinärouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti