Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

2.3.2009

Sitruunamarinoituja päärynöitä ja kinuskikastiketta

8 annosta

8 päärynää
1 l vettä
6 dl sokeria
6 sitruunaa
Koristeeksi:
Rouhittuja hasselpähkinöitä tai mantelia

Kastike:
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
2 dl siirappia
2 rkl voita tai margariinia
½ tl inkivääriä (jauhetta)
1 tl tummaa kaakaota
muutama rae suolaa

Valmistus:
  1. Kuori päärynät. Jätä ruoti paikoilleen, mutta raaputa pois uloin ruskea.
  2. Kiehauta vesi, sokeri, pestyjen sitruunoiden ohut keltainen kerros kuoresta (käytä perunankuorimaveistä) sekä sitruunoiden mehu.
  3. Hauduta päärynät pehmeiksi liemessä. Varo keittämästä liian pehmeiksi. Keittoaika vaihtelee 8:sta 10:een minuuttiin. Riippuen päärynöistä.
  4. Paahda manteli- tai pähkinärouhe kevyesti paistinpannulla.

Kastikkeen valmistus:
  1. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kerma, sokeri ja siirappi.
  2. Keitä seosta kunnes se on vaalean ruskeaa ja paksua koostumukseltaan.
  3. Lisää rasva, inkivääri ja kaakao sekä muutama suolarae.
  4. Laita lämpimät päärynät jälkiruokakulhoihin ja lusikoi kinuskikastiketta päälle. Koristele pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti