Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

2.3.2009

Mangohyytelö

4 annosta

1-2 kypsää mangoa
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl konjakkia
2 kpl liivatelehtiä
1 dl kuohukermaa
1 rkl kookoshiutaleita

Valmistus:
  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia.
  2. Kuori mangot ja poista kivi.
  3. Soseuta puolet mangoista tehosekoittimella, mixerillä tai sauvasekoittimella.
  4. Kuutioi toinen puoli mangoista.
  5. Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  6. Lisää mangonpalaset ja sose vaahtoon ja sekoita. Lisää myös sitruunanmehu.
  7. Purista liivatelehdistä pois vesi, ja sulata liedellä kattilassa miedolla lämmöllä.
  8. Anna hieman jäähtyä ja lisää vaahdon sekaan. Laita kylmään!
  9. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kääntelemällä vaahtoon sen alettua hieman hyytymään.
  10. Jaa jälkiruokakulhoihin ja koristele kermavaahdolla ja kookoshiutaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti