6 dl kermaviiliä
6 kpl digestivekeksiä
1 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
1:n sitruunan mehu ja kuori
3 munankeltuaista
3 munanvalkuaista
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
1:n sitruunan mehu ja kuori
3 munankeltuaista
3 munanvalkuaista
3 dl kuohukermaa
Valmistus:
- Anna kermaviilin valua kahvinsuodattimessa n. 6 tuntia tai yön yli.
- Murenna irtopohjaisen vuoan pohjalle 3 keksiä.
- Sekoita kermaviiliin sokeri, vaniljasokeri, sitruunanmehu ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. (vain keltaista kuoren osaa!) sekä munankeltuaiset. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää munaseokseen.
- Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti kermaviili - kermaseokseen.
- Kaada seos vuokaan keksien päälle.
- Murenna loput kolme keksiä pinnalle ja laita pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
- Ota kakku sulamaan n. ½ tuntia ennen tarjoilua.
- Koristele esim. kiiwihedelmillä.
Pakastettu passiontorttu:
Korvaa sitruunakuori neljällä (4 kpl) passionhedelmällä. (Halkaise hedelmät ja koverra hedelmäliha pois teelusikalla.
Vatkaa hedelmät kananmunaseoksen joukkoon. Kohta 3:n jälkeen.
Koristele esim. suklaalastuilla ja nonparelleilla. Voit tarjota jäädykkeen myös soseutetun KAKI - hedelmän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti