Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.3.2009

Kikherne-pinaattipannu

2 annosta

2 dl keitettyjä kikherneitä
oliiviöljyä
½ punasipulia (tavallinenkin käy)
2-3 valkosipulin kynttä
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
100-150 g hienonnettua pakastepinaattia
½ kasvisliemikuutiota tai 1 tl kasvisliemijauhetta
n. 2 dl vettä mustapippurirouhetta tai valkopippuria
ripaus
sokeria
(suolaa, yrttisuolaa)
(soijakastiketta)

Valmistus:

  1. Kuumenna öljy joko wokkipannussa, padassa tai paistinpannulla.
  2. Lisää hienonnetut sipulit sekä kuorittu ja raastettu inkivääri.
  3. Lisää pinaatti sekä kikherneet.
  4. Paista vielä hetki pannulla.
  5. Lisää vesi ja mausteet.
  6. Hauduta n 10 minuuttia.
    Tarjoa basmatiriisin kera. Nuudelit sopivat myös hyvin.
Voit käyttää myös tuoretta pinaattia tai nokkosia. Nuoria nokkosen lehtiä
1-1½ litraa keitetään kevyesti suolatussa vedessä n. 10 min. Tuoretta pinaattia n. 150 g. Puhdista pinaatin lehdet ja keitä 5-7 min. Hienonna. Älä käytä kummastakaan keitinvettä ruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti