2-3 kpl munankeltuaisia
1( -1,25) dl tomusokeria
(½ tl vaniljasokeria)
3-4 dl kuohukermaa
2 (-2½) dl survottuja karpaloita
2-3 munanvalkuaista
Valmistus:
- Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
- Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita kermavaahto varovasti muna-sokeriseosaeen. Lisää marjasose.
- Kääntele lopuksi sekaan valkuaisvaahto. Ei haittaa vaikka seokseen jää hieman vaaleita "hattaroita".
- Kaada seos 1,5 litran vuokaan ja laita pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi. Jos teet isommalla annoksella käytä 2 litran vuokaa.
- Ennen tarjoilua: Upota vuoka hetkeksi (muutama sekunti) kuumaan veteen, jotta jäädyke irtoaa vuoasta.
- Kumoa tarjoiluvadille. Koristele esim. karpaloilla ja kermavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti